Зупинка росіянами турецького судна у Чорному морі є неприйнятною ескалацією, – Держдеп США

Джерело:  Цензор.НЕТ

У Держдепартаменті США назвали дії РФ щодо турецького судна Sukru Okan, яке прямувало в порт Ізмаїла, неприйнятною ескалацією.  Про це заявив речник Ведант Пател.

За його словами, російські заяви про те, що всі судна, які прямують до українських портів у Чорному морі, будуть розглядатися як потенційні перевізники військових вантажів, є “неприйнятною ескалацією”.

“Росія публічно оголосила, що всі судна, які прямують до українських портів у водах Чорного моря, будуть розглядатися як потенційні перевізники військових вантажів. Це, на наш погляд, неприйнятна ескалація, яка ще раз демонструє відповідальність Москви за те, що зерно не потрапляє туди, куди йому потрібно”, – наголосив Пател

Він додав, що США продовжать стежити за ситуацією у Чорному морі, а також наголосив, що РФ повинна повернутися до Чорноморської зернової ініціативи.

Раніше Цензор.НЕТ писав, що у Міноборони РФ заявили: нібито російські військові 13 серпня відкривали попереджувальний вогонь і піднімали в повітря гелікоптер для зупинки й огляду суховантажа “Сукра Окан” під прапором Палау, що прямував у порт Ізмаїл.

Згодом InformNapalm повідомив, що МО РФ збрехало про успішний огляд судна “Сукра Окан”, яке під прапором Палау прямувало у порт Ізмаїл. Попереджувальних пострілів не було, були лише погрози росіян у радіоефірі. В ОК “Південь” також заявили, що жодне офіційне джерело наразі не підтвердило заяви Міноборони РФ про обстріл і обшук вантажного судна “Сукра Окан”, яке прямувало в порт Ізмаїл під прапором Палау.

Україна закликає ООН та партнерів жорстко відреагувати на зупинку та огляд росіянами судна “Сукра Окан”, яке під прапором Палау прямувало у порт Ізмаїл. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!