Зростає імпорт племінного поголів’я ВРХ в Україну

корова

Українські молочно-товарні ферми за 10 місяців 2021 р. імпортували 3644 гол. племінних нетелів та корів, що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, за даними Державної митної служби.

«Зростання імпорту племінної худоби, безперечно, є позитивним явищем для молочного сектору України, адже сприяє швидшому генетичному прогресу та загальному зростанню продуктивності стада. Від генетичного потенціалу значною мірою залежить надій, який у 2020 році в Україні становив 6500-6600 кг молока на дійну корову. У той час як у ЄС, наших основних конкурентів, цей показник становив 9000–10 000 кг», — зазначив він.

За словами експерта, стратегічно важливе для підтримки та розвитку вітчизняних МТФ часткове відшкодування вартості закуплених генетичних ресурсів. Воно залишається одним із найзатребуваніших напрямків держпідтримки тваринництва, адже повернення інвестицій на купівлю худоби слід очікувати не раніше ніж через три роки.

Водночас, за даними Володимира Андрійця, експорт племінної худоби з України впав більш ніж удвічі за цей період, порівняно з минулим роком.

 

Аgroportal.ua

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!