Зростання ринку сої було обмежене очікуваннями великого врожаю в Південній Америці

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Зростання ринку сої було обмежене очікуваннями великого врожаю в Південній Америці. Хоча аналітики знизили прогнози щодо врожаю сої у Бразилії через посуху наприкінці минулого року, збільшення кількості опадів може обмежити втрати. Цього року на Аргентина чекає небувалий урожай.

«Нещодавнє поліпшення прогнозів щодо постачання, частково через перегляд у бік підвищення оцінок урожаю соєвих бобів Міністерства сільського господарства США, продовжує чинити стримуючий вплив (на ціни сої та кукурудзи). Однак ризики зниження зберігаються, особливо для врожаю сої у провідному виробнику Бразилії,” – йдеться у повідомленні Commerzbank.

Синоптики очікують на зниження виробництва другого врожаю кукурудзи в Бразилії, що відображає меншу посівну площу.

Сумніви щодо китайського попиту також створюють перешкоди для ринків, оскільки бразильський експорт становить жорстку конкуренцію американським соєвим бобам та кукурудзі.

Ф’ючерси на кукурудзу на торговельній біржі Чикаго зросли більш ніж на 1% у середу на тлі невизначеності щодо перспектив урожаю в Південній Америці і падіння долара спровокував раунд покриття коротких позицій і підняв базовий контракт на кукурудзу від трирічного мінімуму, встановленого минулого минулого.

Ф’ючерси на пшеницю CBOT виросли на 2% на тлі технічних покупок і слабкості долара, а соєві боби були стійким трендом після неспокійного старту.

Станом на 18:30 за Грінвічем березнева кукурудза CBOT зросла на 5 центів до $4,51-1/2 за бушель, продовжуючи відновлення після падіння минулого тижня до $4,36-3/4, найнижчого рівня на безперервному графіку.

Березнева пшениця CBOT подорожчала на 13-3/4 цента до $6,10-1/4 за бушель, а березнева соя піднялася на 3 центи до $12,42-1/2 за бушель.

Енергетичні ринки надали підтримку: сира нафта зросла приблизно на 1% на тлі значно більшого, ніж очікувалося, вилучення сирої нафти зі сховищ у США. Кукурудза та соєві боби іноді йдуть тенденціям цін на сиру нафту через їх використання в біопаливі.

Товарні фонди володіють значними ф’ючерсами на кукурудзу, пшеницю та соєві боби CBOT, внаслідок чого всі три ринки готові до зростання покриття коротких позицій. Минулого тижня кукурудза досягла трирічного мінімуму, а соєві боби Sv1 досягли дворічного мінімуму.

Тим часом, стресова спека прогнозується на посівних площах Аргентини, де очікується небувалий урожай, а учасники ринку продовжують сперечатися про розміри посівів кукурудзи та сої, що вирощуються в Бразилії.

“Обсяг урожаю в Бразилії невідомий, і в Аргентині наближається перший спекотний і посушливий сезон у сезоні”, – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго. «Ви поєднуєте це з усіма шортами на ринку і виходить: «Добре, давайте візьмемо гроші», повідомляє Рейтер.

Синоптики очікують на зниження виробництва другого врожаю кукурудзи в Бразилії, що відображає меншу посівну площу.

Що стосується пшениці, російська сільськогосподарська консалтингова компанія «Совекон» підвищила прогноз урожаю пшениці в країні в 2024 році до 92,2 млн. тонн з 91,3 млн. тонн у грудні і тепер це недалеко від 92,8 млн. тонн, зібраних у 2023 році.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!