Зростання цін на зерно та газ стане драйвером зростання собівартості зерна у 2022 році

пшеница
UkrAgroConsult

Автори статей:

Рекордний врожай зерна в Україні цього сезону призвів до низки інших хороших і не дуже рекордів.

У першому кварталі сезону фермери набагато охочіше розлучалися з ячменем та пшеницею, оскільки очікували рекордний урожай кукурудзи, під який доведеться звільнити склади. У зв’язку з цим темпи експорту ранніх зернових досягли рекордних показників у 2021/22 МР.

Тим часом на тлі високого попиту “Укрзалізниця” підвищила вартість оренди зерновозів до рекордного за останні кілька років рівня. А під впливом світових цін на газ, що стрімко зросли, також зросли ціни на добрива в Україні.

Зростання виробничих витрат негативно вплине на маржу сільгоспвиробника наступного року. Умови сівби цієї осені були дещо гірші за звичайні. Є можливість, що частина посівів піде в зиму ослабленими. Тому проведення весняних підгодівель буде особливо важливим. В умовах подорожчання добрив дотримання технології в частині господарств може бути під питанням, вважають аналітики УкрАгроКонсалт.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалтAgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!