Зростання цін на тепличні огірки триває

Джерело:  EastFruit
огурцы

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. За словами ключових гравців ринку, дефіцит тепличного огірка провокує чергове подорожчання в даному сегменті, оскільки пропозиція цієї продукції в місцевих комбінатах вельми обмежена. При цьому попит на тепличні огірки залишається досить високим.

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 63-75 грн/кг ($1,72-2,05/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Позитивний ціновий тренд аналітики ринку пов’язують із високим попитом у цьому сегменті. При цьому через прохолодну погоду, що зберігається на більшій частині території країни, вибірки огірка в місцевих стаціонарних комбінатах залишаються малооб’ємними. Це дає можливість виробникам підвищувати відпускні ціни на дану продукцію практично щодня.

Зазначимо, що навіть після чергового подорожчання сьогодні тепличні огірки в Україні коштують у середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці жовтня 2022 року. Водночас оператори ринку не відкидають, що тепличні комбінати будуть і далі робити спроби підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!