Зростання цін на пшеницю в ЄС призупинилося

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у четвер майже не змінилися, оскільки ринок консолідувався після зростання попередньої сесії, при цьому у центрі уваги, як і раніше, залишаються перспективи поганого врожаю у Франції.

Ф’ючерси на пшеницю за контрактом на вересень на паризькій біржі Euronext встановилися на рівні 220,25 євро (237,56 дол. США) за тонну.

У середу контракт зріс на 2,3%.

«Наступні кілька тижнів матимуть вирішальне значення для європейського врожаю. Французькі фермери звертаються за підтримкою до свого уряду, оскільки, за прогнозами, в країні буде найнижчий урожай за останні десять років через четверту дощову весну за всю історію спостережень», — повідомила в щотижневому звіті британська компанія з торгівлі зерном Frontier.

Основний урожай пшениці у Франції цього року може становити лише 26 мільйонів тонн — рівень, небачений з 1980-х років, оскільки результати збирання врожаю підтверджують падіння врожайності після кількох місяців злив, повідомила у вівторок група виробників AGPB.

Дилери також уважно стежать за перспективами провідного експортера пшениці – росії – після несприятливих погодних умов навесні.

У четвер росія зберегла офіційний прогноз врожаю зерна на рівні 132 мільйонів тонн, що нижче за торішні 145 мільйонів і рекордні 158 мільйонів у 2022 році.

За словами європейських трейдерів, Асоціація борошномель Тайваню закупила в четвер на тендері близько 105 650 тонн продовольчої пшениці, яка поставлятиметься зі Сполучених Штатів.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!