Знижено прогноз виробництва сої та кукурудзи в Аргентині

соя

Аналітики компанії Refinitiv Commodities Research зменшили прогноз виробництва кукурудзи в Аргентині на врожайний сезон 2023/24 року. Згідно з новими даними, очікується зібрати всього 56 мільйонів тонн кукурудзи з площі в 8,2 мільйона гектарів, що на 1,1 мільйона тонн менше за попередній прогноз. Прогноз із виробництва сої також був знижений на 1 мільйон тонн до 50,9 мільйона тонн з 16,9 мільйона гектарів.

Експерти пояснюють коригування прогнозу тривалою посухою, яка спостерігається у регіоні Пампи. У той час як північ і схід Пампи одержують деяку кількість опадів, наближену до середнього рівня, східна частина, включаючи Ентре-Ріос, Санта-Фе та східну частину Буенос-Айресу, зазнає сухої погоди. Це спричинило зниження рівня вологості грунту.

Зазначається також, що поточні погодні умови негативно впливають на потенціал врожайності через перехід більшості культур у стадію наливу зерна. Проте щільність посівів у основних районах виробництва залишається нормальному чи близькому щодо нього рівні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!