Зниження врожаю в Бразилії через несприятливі погодні умови

Джерело:  IDK
кукурудза

Хоча Національна компанія постачання (CONAB) трохи переглянула виробництво бразильської сої та кукурудзи у бік підвищення у своєму останньому прогнозі через збільшення посівних площ, річний обсяг виробництва цих культур прогнозується нижче.

Несприятливі погодні умови є основною причиною зниження врожаю, повідомив CONAB, зазначивши, що в його звіті від 14 травня не враховано нещодавню шкоду від повені, завданої соєвим бобам на півдні Бразилії, і посуха, що вплинула на врожай кукурудзи в північній частині країни.

CONAB прогнозує врожай сої в 2023-2024 роках на рівні 147,6 млн тонн, що на 5% нижче, ніж минулого сезону, тоді як прогнозується, що врожай кукурудзи цього року складе 111,4 млн тонн, що на 15% нижче , ніж у 2022-2023 роках

Він зазначив, що загальна площа посівів сої під урожай сої цього року становить 45,7 млн га, що майже на 4% більше, ніж минулого року. Однак на більшій частині території країни врожайність виявилася нижчою, ніж у попередньому врожаї, що є відображенням несприятливих погодних умов, що виникли під час реалізації та розвитку врожаю.

Незважаючи на зниження виробництва у річному обчисленні, Бразилія, за прогнозами, як і раніше, буде найбільшим у світі виробником та експортером соєвих бобів у 2023–2024 роках і посяде третє місце з виробництва кукурудзи та друге місце з експорту.

За оцінками агентства, виробництво рису в Бразилії у 2023–2024 роках становитиме 10,4 мільйона тонн. Однак часті зливи в Ріу-Гранді-ду-Сул, основному штаті-виробнику рису, призведуть до втрат як мінімум 8% посівних площ.

“В інших штатах збирання врожаю просувається, чому сприяє стабільність клімату”, – сказав CONAB. «До (5 травня) близько 80,7% посівних площ по всій країні вже прибрано. Якість зібраного зерна задовільна, урожайність хороша і за кількістю цільного зерна».

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!