Зниження оцінок урожаю пшениці в рф і проблеми з урожаєм сої в Бразилії змусили спекулянтів відмовитися від ведмежих ставок – Braun

Джерело:  Oilword
котировки цена

Спекулянти на початку цього місяця активно скидали короткі позиції щодо кукурудзи в Чикаго, оскільки волога погода стримувала посівні роботи в США, але темпи сівби кукурудзи минулого тижня повернулися до майже нормального рівня, і фонди повернулися до продажу.

Однак зниження оцінок урожаю пшениці в росії і проблеми з урожаєм сої в Бразилії змусили спекулянтів відмовитися від ведмежих ставок на цей урожай.

За тиждень, що закінчився 21 травня, фінансові менеджери збільшили свою чисту коротку позицію щодо кукурудзи CBOT приблизно на 50 000 контрактів до 121 162 ф’ючерсних та опціонних контрактів. Майже 80% цього руху відбулося за рахунок повторного входу на ринок коротких позицій, що є максимальним показником за тиждень майже за рік.

Фінансові менеджери того ж тижня скоротили свої чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів та опціонів на соєві боби CBOT до 26 426 контрактів з 42 665 тижнем раніше, що стало їх найменш песимістичним прогнозом з початку січня.

Вони також скоротили чисту коротку позицію щодо ф’ючерсів та опціонів на пшеницю CBOT до 24 593 контрактів, що є найнижчим показником з жовтня 2022 року, порівняно з чистим коротким продажем у 28 251 тижнем раніше.

На тижні, що завершився 21 травня, найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу на CBOT знизилися на 2%, але соєві боби виросли на 1,8%, а пшениця підскочила на 3,7%. Вартість соєвого шроту трохи знизилася, тоді як ціни на соєву олію зросли на 5,6%.

Незважаючи на зниження цін на ф’ючерси, керуючі капіталом були нетто-покупцями ф’ючерсів та опціонів на соєвий шрот CBOT сьомий тиждень поспіль за тиждень, що завершився 21 травня. Їхні чисті довгі контракти зросли до 100 944 контрактів, найбільшого з грудня, з 99 210 попереднього тижня.

Фінансові менеджери до 21 травня скоротили свої чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів та опціонів на соєву олію CBOT до шеститижневого мінімуму в 46 521 контракт, що більш ніж на 15 000 менше, ніж за тиждень.

За кукурудзою, пшеницею, сої та продуктами CBOT, включаючи пшеницю з Канзас-Сіті та Міннеаполісу, сукупна чиста коротка позиція щодо керованих грошей становить близько 130 000 ф’ючерсних та опціонних контрактів, що трохи менше, ніж рік тому, але відносно аналогічно за контекстом.

Найбільша різниця спостерігається у пшениці, оскільки чисті короткі позиції CBOT фінансових менеджерів складали близько 120 000 контрактів рік тому проти приблизно 25 000 зараз. Їхня чиста коротка позиція в K.C. пшениця склала близько 17 000 контрактів у порівнянні з чистим довгим обсягом минулого року у 17 000.

У період із середи по п’ятницю найбільш активні ф’ючерси на CBOT рухалися наступним чином: кукурудза зросла на 1,5%, соя – на 1%, пшениця – без змін, соєвий шрот – на 3,8% та соєва олія – на 1,9% %. Соєві боби досягли майже п’ятимісячного максимуму за цей період, а ціна на пшеницю досягла найвищого рівня з липня.

Ринки США були закриті у понеділок у зв’язку з Днем поминання, але трейдери стежитимуть за щотижневим звітом Міністерства сільського господарства США про хід роботи після закриття у вівторок, щоб переконатися, що посів кукурудзи та сої все ще йде за графіком після широко поширеної вологої погоди у західних районів минулого тижня.

Карен Браун – ринковий аналітик агентства Reuters. Висловлені вище думки є її власними.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!