Зниження цін уповільнює зростання площ пшениці у кукурудзяному поясі США

Джерело:  IDK
жнива колоски

Спроби адміністрації Байдена збільшити посівні площі пшениці в США після початку війни в Україні зазнають невдачі, оскільки ціни на пшеницю коливаються близько чотирирічного мінімуму, а експортні постачання продовжують надходити з Чорноморського регіону, обмежуючи попит на американське зерно.

Минулого року посівні площі під пшеницею збільшились, оскільки ціни зросли майже до рекордного рівня після нападу Росії на Україну у 2022 році. Але цього року посівні площі у США впали майже на 5%, відновивши десятирічну тенденцію, яка збіглася з нещодавнім зниженням частки США на світовому експортному ринку пшениці.

Фермери, що садять менше пшениці в четвертому у світі експортері пшениці, можуть стати проблемою для світових ринків, оскільки Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує, що світові постачання пшениці скоротяться до дев’ятирічного мінімуму, а екстремальні погодні умови створюють велику невизначеність для глобальних ринків. . Виробництво основного зерна.

У 2022 році президент США Джо Байден відвідав Іллінойс і похвалив фермерів за спробу запобігти дефіциту постачання пшениці, викликаному війною в Україні, головному виробнику зерна. Його адміністрація також розглядала збільшення посівів пшениці як спосіб зменшити продовольчу інфляцію.

Щоб стимулювати посіви в центральній частині Сполучених Штатів, адміністрація звернулася до страхування врожаю – не пшениці, а таких культур, як соєві боби, які можна було садити одразу після пшениці та збирати врожай того ж року. У деяких частинах «фермерського поясу» США саме прибуток від другого врожаю, вирощеного наприкінці сезону, робить озиму пшеницю економічно життєздатною.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!