Зниження цін на соєву олію на 4,3% посилює тиск на ринки пальмової та соняшникової олії

Джерело:  GrainTrade
соєва олія

Після спекулятивного зростання на 11% з початку липня ф’ючерси на соєву олію вчора знизилися на тлі покращення стану посівів сої у США та фіксування прибутків трейдерами.

Серпневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго вчора впали на 4,3% до 1020 $/т, втративши тижневе зростання, але ще залишаються на 5% дорожчими, ніж місяць тому.

За даними NASS USDA, у США кількість посівів сої у доброму або відмінному стані за тиждень збільшилася на 2% до 68% (51% торік), що також посилило тиск на котирування сої та соєвої олії.

Вересневі ф’ючерси на нафту марки Brent за 4 сесії впали на 3,3% до 84,6 $/барель (-2% за тиждень, +4,1% за місяць), що також негативно впливає на котирування рослинних олій та олійних культур.

В очікуванні звіту Малайзійської ради з пальмової олії про попит та пропозицію і слідом за цінами на соєву олію серпневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa вчора впали на 2% до 3959 рінггитів/т або 841 $/т (-3,3% за тиждень), оскільки трейдери очікують збільшення запасів внаслідок нарощування виробництва та скорочення експорту. За усередненою оцінкою 12 опитаних Reuters плантаторів, трейдерів та аналітиків, запаси пальмової олії у червні виросли на 4,53% до 1,83 млн т.

За даними Trading Economics, середня ціна на соняшникову олію з доставкою покупцям протягом тижня впала на 0,8% до 920 $/т на тлі посилення конкуренції з дешевою пальмовою олією на ринку Індії та збільшення пропозиції ріпакової олії в ЄС.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!