Зниження цін на нафту та фондових індексів у США найближчим часом посилить тиск на котирування сільгоспкультур

Джерело:  GrainTrade

У п’ятницю нафтові котирування впали до 2-місячного мінімуму на тлі можливого скорочення попиту на енергоносії у США, оскільки економічні звіти по робочим місцям та виробничим заказам у червні виявилися гіршими, ніж очікувалося, що свідчить про уповільнення розвитку економіки США.

У липні рівень безробіття у США несподівано виріс на 0,2% до 3-річного максимуму 4,3% (при очікуваннях 4,1%), а виробничі закази у червні впали на 3,3% (при очікуваннях 3,2%), що стало найбільшим падінням останніх 4 років.

На біржах США прискорився продаж акцій, особливо технологічних компаній (так, акції Intel впали на понад 26%), внаслідок чого індекс S&P 500 впав на 1,84% до 8-тижневого мінімуму, Nasdaq 100 – на 2,38% до 2-місячноо мінімуму, Dow Jones Industrials – на 1,51% до 3-тижневого мінімуму. Експерти попереджали, що зростання фондових індексів лише за рахунок подорожчання акцій компаній, пов’язаних з ШІ, стане черговою «бульбашкою», тому потрібне буде їх падіння на 25-50% для повернення до «нормального» рівня індексів.

Жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures у п’ятницю впали на 3,6% до 2-місячного мінімуму 76,7 $/барель (-4,7% за тиждень, -12,9% за місяць) на даних про економіку США, не відреагувавши на ескалацію між Іраном та Ізраїлем. Обіцяна Іраном відповідь днями може призвести до спекулятивного зростання цін на нафту, але загалом світовий попит на нафту продовжує скорочуватися.

За даними S&P Global, у липні рф зменшила експорт сирої нафти морем до 12-місячного мінімуму на тлі скорочення дисконту на нафту Urals відносно нафти Brent до найменшого за період повномасштабного вторгнення рівня та сезонного падіння попиту з боку нафтопереробних заводів Індії.

Зниження цін на нафту та фондових індексів у США найближчим часом посилить тиск на котирування сільгоспкультур, які і так залишаються на низькому рівні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!