Зміна клімату зменшує виробництво пшениці в Африці та Південній Азії

пшеница

Провідні симуляційні моделі сільськогосподарських культур, використані глобальною групою вчених-аграріїв для моделювання виробництва пшениці до 2050 року, показали значне зниження врожайності пшениці через зміну клімату в Африці та Південній Азії, де продовольча безпека вже є проблемою, повідомляє World-grain.

Згідно з дослідженням, зміна клімату призведе до зниження світового виробництва пшениці на 1,9% до середини століття, причому найбільш негативний вплив відбудеться в Африці та Південній Азії. Модель передбачила середнє зниження врожайності пшениці на 15% в африканських країнах і на 16% в країнах Південної Азії до середини століття.

«Дослідження вже показали, що врожайність пшениці впала на 5,5% протягом 1980-2010 років через підвищення глобальної температури», – сказав Дієго Н.Л. Пекено, аналітик посівів пшениці в Міжнародному центрі покращення кукурудзи та пшениці (CIMMYT) і провідний автор статті. «Ми вибрали кілька моделей для моделювання впливу зміни клімату, а також моделювали сорти пшениці, які відрізнялися підвищеною жаростійкістю, ранньою активністю проти посухи в кінці сезону та пізнім цвітінням для забезпечення нормального накопичення біомаси. Нарешті, ми змоделювали використання додаткових азотних добрив для максимального прояву цих адаптивних ознак».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!