Зливи у жовтні принесуть аграріям Індії проблеми

Джерело:  КазахЗерно.kz

За прогнозами синоптиків, у жовтні в Індії випаде кількість опадів вище за середнє, що створює ризики для ярих культур, таких як рис і пшениця.

Як повідомив на прес-конференції генеральний директор Метеорологічного департаменту Індії Мрутюнджай Мохапатра, у жовтні щомісячна кількість опадів очікується на рівні 115% середнього багаторічного показника.

Зливи в жовтні можуть пошкодити дозріваючі культури, такі як рис, бобові, бавовна і соя, а також затримати сівбу пшениці в деяких частинах Індії.

Дефіцит опадів у східній та північній Індії у першій половині сезону мусонів з червня по вересень вже вплинули на посів рису, що змусило уряд скоротити прогнози виробництва та обмежити експорт, щоб забезпечити достатні запаси для 1,4 мільярда людей у ​​країні.

Обмеження були введені за забороною на продаж пшениці за кордон після того, як раптове підвищення температури і посуха в березні і квітні призвели до загибелі частини врожаю.

В Індії все частіше спостерігаються нерівномірні мусонні дощі, що викликає занепокоєння виробництвом продовольства. Дощі також стають більш інтенсивними наприкінці сезону та затяжними.

За словами Мохапатри, цього року сезон дощів може тривати довше, ніж зазвичай, особливо у північній Індії.

Хоча більш тривалий мусон, як правило, допомагає озимим культурам, залишаючи вологий грунт і поповнюючи водосховища, надзвичайно сильні зливи заважають сільськогосподарській діяльності.

Нагадаємо, що протягом кількох тижнів після збирання врожаю рису мільйони індійських фермерів починають сіяти пшеницю у жовтні. Виробники збирають урожай пшениці у березні та квітні.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!