Зімбабве зможе з наступного року експортувати пшеницю в інші країни

колоски

Президент Еммерсон Мнангагва заявив, що Зімбабве зможе наступного року експортувати пшеницю в інші країни. повідомляє Allafrica.com.

Твердження Мнангагви лунають у той час, коли його уряд просить допомоги в гуманітарних організацій, стверджуючи, що 4 млн зімбабвійців із сільської місцевості матимуть продовольчу нестачу в період з січня по березень 2023 року.

Світова продовольча програма (WFP) також повідомила, що Зімбабве є однією з найбільш голодних країн світу.

Проте, виступаючи під час саміту «Дакар II Feed African» у Сенегалі, Мнангагва сказав іншим главам держав, що завдяки філософії села, яка передбачає, що країна розвивається її людьми (Nyika inovakwa nevene vayo), уряду вдалося провести зрошення по всій країні для зерна, необхідного забезпечення всієї країни.

Тим часом понад 3,7 млн зімбабвійців зареєструвалися для участі в державній програмі соціальної продовольчої допомоги. Це на 54 % більше в порівнянні з груднем минулого року, коли лише 2,4 млн людей стояли в чергах за роздачами їжі в рамках програми, яка пропонувала бенефіціарам 10 кг зерна та готівку в розмірі від $12 на людину до $60 на домогосподарство на місяць.

Уряд безпосередньо забезпечує 3,2 млн людей, а решту обслуговують партнери з розвитку, такі як ВПП.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!