Жовтневий імпорт соєвих бобів у Китай впав до найнижчого рівня за вісім років

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соя

Імпорт соєвих бобів Китаєм у жовтні впав на 19% порівняно з роком раніше, до 4,14 мільйона тонн, показали митні дані в понеділок, досягнувши найнижчого рівня за будь-який місяць з 2014 року, після того, як покупці скоротили закупівлі на тлі високих світових цін та низькоїмаржі переробниками, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Рейтерс.

Згідно з даними Головного митного управління, імпорт найбільшого у світі покупця олійних культур за перші 10 місяців року становив 73,18 млн тонн, що на 7,4% менше, ніж минулого року.

Дуже низькі поставки, що збігаються з показником у жовтні 2014 року в 4,1 мільйона тонн, підкреслюють нагальну потребу у відновленні запасів.

«Більшу частину цього року рентабельність продажів була поганою, що вплинуло на імпорт», — сказав Дарін Фрідрікс, співзасновник шанхайської консалтингової компанії Sitonia Consulting.

У червні світові ціни на сою досягли максимуму за десятиліття через погану погоду, яка скоротила виробництво в Бразилії, який є головним постачальником до Китаю.

Високі ціни та низький попит на корми для тварин у тваринницькому секторі протягом першої половини року знизили приголомшливий прибуток, притупивши апетит до купівлі сої протягом літа.

Водночас очікується, що країна наростить темпи закупівлі сої у листопаді та грудні на тлі високого внутрішнього попиту, проте зараз фіксується обмежена кількість пропозиції олійної на світовому ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!