Зерновий термінал МКХП перевалив близько половини всього експортованого жита

Posco

Спочатку поточного маркетингового року зерновий термінал МКХП компанії Posco International перевалив 64,4 тис. т жита, що становить понад 40% всього експортованого жита з України у цьому сезоні. Про це повідомляє пресслужба терміналу.

Генеральний директор МКХП Цой Ха Йонг зазначив, що рішення щодо роботи з житом було дуже ризикованим.

«Динаміка експорту жита за попередні роки говорила про те, що цей ринок є мало ліквідним і є ризик для Терміналу в прийомі цієї культури. Але завдяки нашим клієнтам УДГ Трейдинг та ALFA Smart Trading, які вийшли на ринки збуту, на прямих покупців, жито показало себе як культура, яка добре обертається. Наприклад, у січні цього року ми відвантажили 22,0 тис. т жита на судно ALTHEA. Раніше такі суднові партії жита важко було навіть уявити», — розповідає Цой Ха Йонг.

До того ж, МКХП значно збільшив номенклатуру вантажів, що обробляються. Цього сезону Термінал вже перевалив партії кукурудзи, ячменю, пшениці, сої та жита.

Нагадаємо, в жовтні 2021 року Україна експортувала партію жита до Туреччини. Це перша поставка української зернової в даному напрямку з 2009 року. Партію жита завантажили і відправили через зерновий термінал МКХП.

 

Elevatorist.com

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!