Зернові запаси в Китаї є достатніми для забезпечення надійних поставок

зерно

У Китаї нині є достатній запас зерна, при цьому запаси двох основних видів зернових культур – пшениці та рису – продовжують зростати. Про це заявив сьогодні начальник відділу Державного управління з продовольства та стратегічних резервів КНР Цінь Юйюнь.

За його словами, потреби внутрішнього ринку в постачанні зерна повністю забезпечені. Річний обсяг виробництва зерна в Китаї 2021 року, як очікується, сьомий рік поспіль перевищить 650 млн тонн.

Цінь Юйюнь зазначив, що поточні запаси зерна у Китаї знаходяться на історично високому рівні. Завдяки кільком рекордним урожаям запасів пшениці в країні достатньо, щоб задовольнити споживчий попит протягом півтора року, додав він.

Збільшення обсягів зерна служить гарантом того, що Китай “загалом залишається самодостатнім у плані постачання зерна, при цьому зберігаючи повну безпеку щодо постачання основних продуктів харчування”, підкреслив чиновник.

Крім того, в країні було розширено можливості щодо забезпечення населення продовольством, а також можливості з переробки зерна та олії, зазначив Цинь Юйюнь, при цьому вказавши на достатні запаси рису та борошняної продукції.

 

Сіньхуа

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!