Зерно нового врожаю ризикує залишитись на полях — Микола Горбачьов

Джерело:  Latifundist
сбор урожая

Якщо питання розблокування портів Чорного та Азовського морів не буде вирішене до збору нового врожаю, то збіжжя ризикує залишитись на полях.

Про це заявив президент організації «Українська зернова асоціація» (УЗА) Микола Горбачьов під час конференції Міжнародної ради з зерна (IGC), пише Reuters.

За його словами, на сьогодні в Україні зерносховища заповнені приблизно наполовину.

«‎На підконтрольній Україні території зберігається близько 30 млн т зерна при загальній кількості ємностей зберігання близько 55 млн тонн», — зазначив президент УЗА. ‎

Микола Горбачов додає, що на тимчасово окупованих територіях України, які зараз контролює рф, залишаються зерносховища місткістю 13-15 млн.

Нагадаємо,  що росія навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивозу зерна з України, а також перешкоджає вивезенню залізницею, завдаючи ракетних ударів по елеваторах та залізничній інфраструктурі. Кремль прагне спровокувати голод в африканських країнах, який призведе до хвилі міграції в Європу, сподіваючись чинити таким чином тиск на ЄС. Кремлівські високопосадовці вимагали зняти з рф санкції, введені за війну в Україні, в обмін на розблокування українських портів.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!