Зеленський про зернову суперечку з Польщею: Україна обрала юридичний процес

Джерело:  FREEДОМ

Було призначено точну дату, коли низка країн Євросоюзу знімуть обмеження на імпорт українського зерна — 15 вересня. Але оскільки цього не сталося, Україна подала позов до Світової організації торгівлі. Про це сказав президент Володимир Зеленський у Вашингтоні під час спілкування з журналістами.

За його словами, від цієї блокади страждала тільки Україна, ніхто більше.

“Я, як президент, за всієї любові до наших польських друзів, повинен бути чесним і захищати інтереси України. Кілька місяців економічних втрат прораховані — це сотні мільйонів. Але відносини між нашими країнами дорожчі, ніж ті місяці, що були. Від цієї блокади страждала тільки Україна, ніхто більше”, — сказав глава Української держави.

Зеленський наголосив, що, незважаючи на політику, була дата і домовленість. І нинішнє рішення України спрямоване на те, щоб отримати суто економічні компенсації.

“Ми всі домовилися, що є дата, коли терміни обмежень закінчаться. І ця дата — 15 вересня. Це остання дата блокади. Була така домовленість. І всі зрозуміли, що якщо після цієї дати буде блокування, Україна обирає юридичний процес. Це ні для кого не новина. Не треба з цього робити якийсь політичний концерт. Це цивілізоване рішення для того, щоб українці, фермери, бюджет отримали суто економічні компенсації”, — резюмував президент.

Нагадаємо, Україна подала вимоги до Світової організації торгівлі про проведення консультацій зі Словаччиною, Польщею та Угорщиною, які заборонили імпорт української агропродукції.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!