Зеленський про блокування КПП на кордоні Польщі з Україною: Критичні питання можна вирішити на рівні урядів

Джерело:  Цензор.НЕТ
протести

Солідарність з Україною не повинна руйнуватися через будь-які перешкоди, зокрема через протест польських перевізників на українському кордоні. Всі питання можна вирішити на рівні урядів. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на брифінгу в Києві після зустрічі із прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

“Я вітаю роботу уряду Польщі щодо зняття таких перешкод. І ми розуміємо глибину причин, що призвели до такої ситуації. Але звертаємо увагу насамперед на глибину загрози для обох наших народів”, – сказав він.

За його словами, “всі наявні критичні питання можна вирішити на рівні урядів”.

“Ми маємо набагато більше можливостей для наших народів і всієї Європи збільшувати та зміцнювати енергетичний потенціал. Це стосується, зокрема, розширення відповідної інфраструктури енергетичних зв’язків між Україною та Польщею. Наші урядовці це все опрацюють”, – сказав він.

На його думку, “варто було б сформувати спеціальну консультативну групу між державами, між нашими урядами, щоб підтримати Україну на шляху до Євросоюзу. І впевнений, ми будемо разом у Євросоюзі й будемо разом у НАТО”.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!