Збитки агробізнесу Аурум Груп від окупації перевищують 400 млн грн

Джерело:  AgroPortal.ua
поле вогонь війна

Збитки «Аурум Груп» (Аurum Group) у аграрному секторі бізнесу склали майже 430 млн грн.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Руйнування техніки, устаткування, мінне забруднення, пошкодження снарядами, крадіжки вже виробленої продукції — все це колосальні втрати та збитки для бізнесу й країни. Проте одна з найболючіших проблем сьогодні у тому, що українські землі й досі знаходяться під окупацією, — зазначив генеральний директор Аurum Group Андрій Жарій. — На жаль, понад 12 тис. га землі у Запорізькій та Харківській областях, якими управляють наші сільськогосподарські підприємства, наразі перебувають під повною окупацією».

За його словами, на повернення сільськогосподарських підприємств до повноцінної роботи знадобиться щонайменше 1,5 роки після повної деокупації територій.

«Процес розмінування має багато юридичних аспектів та вимагає багато грошей і сил. За кращими прогнозами, ми зможемо повернутися до нормальної роботи не раніше ніж через 1,5-2 роки після деокупації територій, на яких розміщуються наші підприємства», — пояснив Андрій Жарій.

Для довідки: Аurum Group — українська багатопрофільна промислово-інвестиційна група. Ключові напрями діяльності: вагонобудівництво, ремонт рухомого складу, залізничні вантажні перевезення, промислове насособудування, хімічна промисловість, нерухомість і сільське господарство. Підприємства групи розташовані в Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Запорізькій, Харківській, Луганській, Івано-Франківській областях та м. Києві.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!