Збирання сої в Бразилії просувається повільно

Джерело:  OleoScope
соя

Збиральна кампанія соєвих бобів у Бразилії плавно наближається до своєї заключної фази, проте темпи весняно-польових робіт поки йдуть вкрай повільно.

Так, за даними фахівців національного сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), до 8 квітня збір урожаю олійної пройшов на площі в 78% від плану (+3% за тиждень), що поступається результатам попереднього року на звітну дату (85%). .

«Прибирання практично завершене в штаті Мату-Гросу, де врожайність олійної оцінюється як хороша. Також вища, ніж очікувалося раніше, урожайність зібраної сої відзначається у штаті Парана. Водночас посушливі погодні умови негативно впливають на стан посівів сої в Ріу-Гранде-ду-Сул», – говориться в повідомленні.

Екватор збирання пройшов уже за кукурудзою першого врожаю: до 8 квітня зернова була обмолочена на 51% запланованих площ (+3% за тиждень; 57% — роком раніше).

«Що стосується кукурудзи сафрінья, то добрий стан та розвиток посівів зернових у штатах Мату-Гросу та Парана, у той час як у Мінас-Жерайс та Токантінс рослини, посіяні після закінчення оптимальних термінів, зазнали негативного впливу посухи», – резюмували в Conab.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!