Збір врожаю ячменю в Австралії може полегшити скорочення глобальних постачань

ячмень
UkrAgroConsult

Прогноз майже рекордного виробництва ячменю в Австралії має принести полегшення світовим імпортерам ячменю, які борються з високими цінами, а також із глобальними запасами, які перебувають на мінімальному рівні за кілька десятиліть, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Gro Intelligence.

Австралійська урядова продовольча агенція ABARES нещодавно оцінила виробництво ячменю в 2021/22 МР в 13,3 млн тонн, що на 2% більше, ніж минулого року і трохи менше рекордного рівня, встановленого в 2016 році. Після Росії Австралія посідає друге місце з виробництва ячменю і є його найбільшим експортером. Понад половина австралійського ячменю йде на корм худобі, а решта використовується пивоварами та виробниками віскі.

Світові запаси ячменю – найнижчі за 38 років після того, як урожаї в США та Канаді постраждали від посухи. Виробництво також впало на двозначні відсотки у основних виробників у Росії, Іспанії та Великій Британії. З липня у всьому світі спостерігається тенденція до зростання експортних цін.

Ячмінь є другою за вирощуванням культурою в Австралії після пшениці, широко вирощується по всій країні, при цьому виробництво майже рівномірно розподіляється між штатами Західна Австралія, Новий Південний Уельс та Вікторія. Ячмінь, який в Австралії часто вирощують у чергуванні з іншими культурами, садять у травні та червні і збирають у зимові місяці. Збір урожаю має розпочатися наступного місяця.

Японія та Саудівська Аравія наразі є найбільшими покупцями австралійського ячменю після того, як Китай запровадив тариф на австралійські постачання у 2020 році, порушивши торгові потоки між двома країнами.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!