Збір урожаю сої у Бразилії сповільнився через нещодавні дощі

Джерело:  Oilworld
соя

Довгоочікувані опади повернулися до деяких районів Аргентини на четвертому тижні січня, що закінчився 28 січня. Проте не у всіх районах випали сприятливі опади. У районах на північний захід від Буенос-Айреса випало найбільшу кількість опадів. Фактично, це була одна з найбільш вологих останніх тижнів січня за останні 30 років для провінції Сальта, згідно з даними WeatherTrends360. Потрібно більше опадів, щоб звернути назад нинішні тенденції до посухи, оскільки Аргентина бореться з однією з найсильніших посух за останні десятиліття.

У районах, розташованих ближче на південь Бразилії, опадів було менше або їх взагалі не було, і ці тенденції поширилися на південь Бразилії. Для Ріу-Гранді-ду-Сул це був шостий найпосушливіший і перший найспекотніший четвертий тиждень січня більш ніж за 30 років. Спекотні та сухі умови на півдні Бразилії, ймовірно, поставить під загрозу врожайність сільськогосподарських культур.

Тим часом у центральній Бразилії тривала тенденція до рясних опадів. У Мату-Гросу це був дев’ятий вологий четвертий тиждень січня за останні 30 з лишком років. Хоча дощі цього сезону були сприятливими для посівів, оскільки збирання врожаю сої набирає обертів, перерва в дощовій погоді допомогла б прискорити збирання врожаю сої та подальшу посадку другого врожаю кукурудзи.

У міру того, як січень 2023 року добігає кінця і починається лютий, в Аргентині буде більше шансів на випадання опадів. Згідно з прогнозами WeatherTrends360, тиждень, що закінчується 4 лютого, стане 11-м найвологішим за останні 30 з лишком років для основних регіонів Аргентини, які вирощують сою. Знову ж таки, опади можуть бути рясними, причому найбільша їх кількість припадає на північний захід від Буенос-Айреса.

Навіть на півдні Бразилії є шанс побачити збільшення кількості опадів, причому до початку лютого 2023 року їхня кількість наближатиметься до норми, якщо не перевищуватиме її. У Мату-Гросу, схоже, очікуються деякі перерви в дощах, кількість опадів наближатиметься до норми, якщо не нижче, що сприятиме збиранню врожаю сої. Температура не повинна бути великою проблемою на цьому тижні, за винятком невеликої спеки в Ріу-Гранді-ду-Сул на початку тижня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!