Збір соєвих бобів у Бразилії виявиться вищим за рівень 2022/23 МР

Джерело:  OleoScope
соя

Обсяги виробництва соєвих бобів у Бразилії цього сезону можуть становити 156,1 млн тонн, вважають фахівці національної асоціації Abiove, які знизили оцінку валового збору олійної відносно грудневої на 4,2 млн тонн (у попередньому сільгоспу намолочено 154,6 млн тонн).

Поки що збирання сої в країні знаходиться на початковій стадії: до 3 лютого обмолот проведено на 14% запланованих площ проти 9% роком раніше.

«Нещодавнє зменшення кількості опадів дозволило продовжити польові роботи у Мату-Гросу. Загалом посіви пізніх термінів сівби перебувають у відносно хорошому стані, але потенціал урожайності все ще нижчий, ніж у попередньому сезоні», – розповіли в агентстві Conab.

Крім того, в Abiove знизили оцінку експорту бразильської сої на поточний рік на 1,2 млн тонн – до 98,1 млн тонн (-3,8 млн тонн до 2023 р.).

Прогноз переробки олійної збережений на рівні 54,5 млн тонн (+2,4 млн тонн на рік). Випуск соєвого шроту, як очікується, складе 41,7 млн тонн (+1 млн тонн), соєвої олії – 10,9 млн тонн (+0,4 млн тонн).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!