Збір соняшнику в рф може знизитися на 8,4%

Джерело:  Oleoscope
соняшник

У поточному році росія скоротить збирання врожаю соняшника на 8,4% до 15,8 мільйона тонн порівняно з 17,25 мільйона тонн у 2023 році, прогнозує генеральний директор компанії «ПроЗерно» Володимир Петриченко. За його словами, зниження виробництва буде викликане зменшенням посівних площ та погіршенням урожайності через несприятливі погодні умови.

Площа посіву соняшника в поточному році становить 9,7 мільйона гектарів порівняно з майже 9,9 мільйона гектарів у 2023 році.

Також Володимир Петриченко припускає, що виробництво сої в поточному році може збільшитися до 7,2 мільйона тонн з 6,824 мільйона тонн минулого року. Площі під цією культурою зросли до 4,23 мільйона гектарів з 3,7 мільйона гектарів у 2023 році. Проте очікується, що врожайність сої буде нижчою.

Збільшення посівних площ, навіть за незначного зниження врожайності, дозволить збільшити збирання ріпаку до 4,3 мільйона тонн порівняно з 4,203 мільйона тонн роком раніше. Площі під ріпаком зросли до 2,3 мільйона гектарів з 2,1 мільйона гектарів відповідно.

Згідно з прогнозами, цього року також збільшиться врожай олійного льону (льон-кудряш), він може досягти 1,27 мільйона тонн порівняно з 1,153 мільйона тонн у 2023 році. Це відбудеться за рахунок розширення посівних площ до 1,51 мільйона гектарів та підвищення врожайності. При цьому Петриченко зазначив, що ці прогнози поки що є приблизними, оскільки дані про посіви уточнюватимуть.

За словами Михайла Мальцева, виконавчого директора Масложирової спілки росії, прогноз загального обсягу врожаю олійних становить понад 29 мільйонів тонн. Погодні умови кінця квітня-травня вже внесли свої корективи, з урахуванням пересіву замість загиблих зернових соняшником та соєю врожай по насінню очікується приблизно на рівні минулого року, а по ріпаку, сої та олійному льону надбавка всього порівняно з минулим сезоном становитиме близько 0,6 млн. тонн.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!