Збільшення використання біодизелю піднімає споживання рослинних олій

Джерело:  Oilworld
рослинні олії

Оскільки два найбільші покупці рослинної олії – Індія та Китай – добре забезпечені, попит у країнах призначення в даний час ведмежий, але спостерігачі за ринком сподіваються, що світове споживання рослинної олії в кінцевому підсумку зросте протягом року, частково завдяки зростанню цін на біодизельне паливо, в якому як сировину використовується олія.

“За чотирма основними рослинними оліями – пальмовою, соєвою, соняшниковою та рапсовою – ми вважаємо, що в 2022-23 роках споживання може збільшитися на 20 млн тонн, головним чином через збільшення промислового використання на 7 млн тонн”, – сказав Меда S&P Global.

На 2021-22 роки Зовнішньоекономічна служба США встановила світове споживання рослинної олії на рівні 203,9 млн. тонн, і очікується, що в 2022-23 роках вона зросте до 212,9 млн. тонн.

Великі виробники біодизельного палива та рослинних олій, такі як Індонезія та Бразилія, в даний час спільно з іншими країнами збільшують частку біодизельного палива, яке змішується з газойлем.

Дія мандата Індонезії на 35% змішування почалася в лютому, і ринки очікують, що цей мандат дозволить поглинути додаткові 2 млн тонн пальмової олії при обсягу виробництва близько 47 млн тонн цього року.

За оцінками Міністерства сільського господарства Індонезії та Індонезійської ради з пальмової олії або GAPKI, для виробництва біодизельного палива в країні було використано 9,6 млн. тонн пальмового масла – порівняно приблизно з 7,36 млн. тонн у 2020 році, коли нормативне співвідношення було встановлено на рівні 30%.

Тим часом Бразилія планує збільшити виробництво біодизельного палива на заправці щонайменше до 13% у березні з нинішніх 10%. Раніше очікувалося, що Бразилія введе 15% біодизельну суміш на заправці в 2023 році.

Щодо цін, то ф’ючерсний контракт на пальмову олію, за яким уважно стежать на товарній біржі Малайзії, може торгуватися в діапазоні від 4 400 до 4800 рінггіт за тонну (983,02 – 1072,39 долара США) наступного місяця, повідомив Бірен Вакіл. з Paradigm Commodity Advisors S&P Global за умови попиту Китаю.

Ф’ючерси на сиру пальмову олію досягли 4-місячного максимуму 3 березня на біржі деривативів Малайзії у Бурсі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!