Заяви про можливу блокаду українських морських портів – частина гібридної війни, яку веде РФ, – СЕО “Аскет Шиппінг”

UkrAgroConsult

Новини щодо підготовки морської блокади українських морських портів є частиною гібридної війни, яку веде РФ, з метою викликати паніку серед контрагентів українського експорту. Таку думку висловив Микола Гапєєв, СЕО “Аскет Шиппінг”, що входить до ТОП-20 приватних портових операторів України.

“Інформаційна війна – частина гібридної війни, яку веде РФ. І наші медіа, перебільшуючи ситуацію та транслюючи непідтверджену інформацію, стають знаряддям цієї гібридної війни. На жаль, жодне видання, що опублікувало новину про “наступну морську блокаду”, не звернулося за коментарем до компетентних державних органів. Як портовий оператор, ми ще з 2014 року бачимо, що ситуація з судноплавством на Азовському морі ускладнилася. Але ми працюємо і досягаємо рекордів усупереч цій ситуації. Нині негативний інформаційний фон означає для нас: ми повинні працювати ще швидше, ефективніше, та незалежно від обставин, виконувати ті обіцянки, які ми даємо клієнтам. Наша компанія працює у штатному режимі у всіх наших морських портах – Бердянську, Маріуполі, Миколаєві, Одесі. Якщо ми як портовий оператор, побачимо нові ризики, ми негайно проінформуємо про це наших клієнтів і разом із ними шукатимемо шляхи вирішення ситуації, – сказав СЕО “Аскет Шиппінг”.

Оцінюючи реальну ситуацію в українських портах, Микола Гапєєв наголосив, що економічна діяльність у портах відбувається за участю іноземних контрагентів та іноземного капіталу. Враховуючи ступінь залучення України як експортера до світових ринків, реальна блокада морських портів здатна не тільки завдати шкоди українським компаніям, а спровокувати колапс світових вантажоперевезень.

“За останні роки у потужності українських портів інвестував бізнес світових гравців: Китаю, США, Індії, Південної Кореї та інших країн. Економіки інших країн, зокрема Близького Сходу та Латинської Америки, зав’язані на українському зерні та металургії. Відтак блокада морських портів України означатиме, в тому числі й блокаду іноземного капіталу. Не кажучи вже про те, що вона здатна заподіяти набагато масштабніший шок і збитки для світової торгівлі, ніж аварія контейнеровозу Ever Given у Суецькому каналі у 2021 році”, – підкреслив Микола Гапєєв.

 

УкрАгроКонсалт, за інформацією пресрелізу компанії

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!