Завдяки ГМО бразильські фермери додатково заробили щонайменше $30 млрд

Джерело:  GrowHow.in.ua
ГМО

Схвалення генетично модифікованих організмів (ГМО) призвело до збільшення доходу бразильського сільського господарства на 143,5 млрд реалів ($30 млрд). Про це повідомив портал Agropages, посилаючись на дослідження CropLife Brazil та агентства Agroconsult.

Як зазначила співробітниця відділу стратегій і рішень компанії Agroconsult Débora Simões, розрахунок враховує щорічне збільшення врожайності, цін на товари та площі посівних площ, починаючи з сезону 1998/1999 років.

З її слів, ці 143,5 млрд бразильських реалів — це виключно додатковий дохід, який отримали фермери. Загальна ж вигода від впровадження трансгенних культур ще більша. Аналітикиня оцінює її у понад 191 млрд бразильських реалів. Ця сума включає збільшення прибутку та економію коштів завдяки використанню ГМО.

Eduardo Leão, президент CropLife Brazil, зазначив, що культивування генетично модифікованих рослин зменшило використання агрохімікатів приблизно на 1,6 млн тонн. Він підкреслив, що ця економія природним чином відображається на цінах для кінцевого споживача.

У звіті зазначено, що за останні 25 років виробництво трансгенної сої в Бразилії зросло приблизно на 300%, тоді як посівна площа за той же час під культурою збільшилася приблизно на 170%.

За словами Eduardo Leão, це відбулось тому, що біотехнологія збільшує виробництво навіть при використанні менших площ. Також він зазначив, що біотехнологія стає важливою підтримкою аграріїв у контексті підвищення температур та збільшення періодів посухи в деяких регіонах.

Аналітики прогнозують, що бразильські компанії у найближчому майбутньому активно інвестуватимуть у дослідження та розробки для вдосконалення технологій генної інженерії у сільському господарстві, підвищення ефективності виробництва та зниження витрат.

Додамо, що у сільськогосподарському сезоні 2022/23 виповнилося 25 років відколи у Бразилії дозволили першу посадку трансгенних культур. З того часу країна стала другою за величиною споживачкою генномодифікованих культур. Біотехнологічні культури в країні наразі охоплюють площу у 56,9 млн га.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!