Запуск кешбеку на українські товари запустять у вересні, – Свириденко

Джерело:  Цензор.НЕТ

Програма “Український кешбек”, ініційована президентом Володимиром Зеленський, може запрацювати з вересня.

Про це перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко заявила під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді, свідчить стенограма на сайті парламенту.

“У нас є ідея запровадження кешбеку на українські товари. Ми його опрацьовуємо. Зараз працюємо над якраз нормативним документом, який, я сподіваюся, що впродовж місяця, може з яким ми вийдемо, з фіналізованою редакцією”, – розповіла Свириденко.

Вона припустила, що запуск програми кешбеку може відбутися з початку вересня.

Водночас Свириденко заявила, що вже запрацював кешбек на придбання української сільгосптехніки, хоча і визнала, що програма компенсацій за придбання техніки вітчизняного виробництва вже працювала раніше. Зауважимо, ця програма була вперше запроваджена ще у 2017 році.

Що відомо про програму кешбеку на українські товари?

Як повідомлялося, 26 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що вже цього року в Україні має запрацювати програма національного кешбеку “Купуй українське”. За цією програмою громадяни України зможуть отримувати частину коштів, витрачених на товари українських виробників.

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма ще у березні казав, що програма готова на 100% і Кабмін може затвердити її до квітня, але її ще потрібно погодити ж міжнародними партнерами.

Наприкінці травня очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко анонсувала запуск програми Український кешбек” у липні-серпні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!