Запаси сої в Аргентині закінчуються

Джерело:  Oilworld
Аргентина

Після катастрофічно низького врожаю сої – переробній промисловості Аргентини не вистачає сировини для підтримки виробництва.

Невеликий врожай створює серйозні проблеми для переробної промисловості Аргентини. Низький рівень внутрішньої пропозиції сировини призводить до значного зниження завантаження олійних заводів. Наразі доступна потужність використовується лише на дві третини. Коефіцієнт використання може ще більше знизитися на тлі скорочення поставок вітчизняної сої. Перші партії нового врожаю будуть доступні для промисловості лише з травня 2024 року.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року переробка сої у січні-серпні 2023 року знизилася на 27% до 19,6 млн. тонн. Востаннє так мало було опрацьовано у 2015 році. Для виконання своїх зобов’язань щодо постачання заводи залежали від імпорту. Так, у період із січня по серпень 2023 року було ввезено близько 8,2 млн тонн, що більше, ніж будь-коли за цей період. За весь 2023 рік цей показник може становити 10 мільйонів тонн.

За оцінками Зернової біржі Буенос-Айреса, після катастрофічного врожаю сої у 2023 році виробництво, ймовірно, повернеться до колишніх розмірів наступного сезону. Аналітики біржі прогнозують, що врожай 2024 року, який розпочнеться у березні наступного року, становитиме близько 50 млн. тонн, що значно більше, ніж у 2023 році, коли з полів можна було зібрати лише близько 21 млн. тонн соєвих бобів. Міністерство сільського господарства США (USDA) трохи стриманіше ставиться до прогнозу і очікує, що врожай становитиме 48 мільйонів тонн наступного року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!