Запаси рису в Індії на державних складах перевищили вдвічі цільовий показник

Джерело:  IDK
рис

Запаси рису в Індії майже вдвічі перевищили цільовий показник на початку листопада, повідомили у четвер джерела в уряді другого за величиною країни-виробника у світі.

У поєднанні з новим сезонним урожаєм, який почав надходити на ринок, профіцит вказує на комфортне постачання на внутрішній ринок.

Індія, найбільший у світі експортер рису, у липні наказала несподівано припинити експорт білого рису, який не є басматі, його найбільшої категорії, внаслідок чого світові ціни досягли багаторічних максимумів.

Запаси індійського рису, включаючи нездрібнені сорти рису на державних складах, склали 19,7 млн. тонн, повідомили джерела Reuters.

Згідно з правилами місцевого уряду, на державних складах має бути 8,2 мільйона тонн рису за квартал, що починається 1 жовтня. Державні склади повинні зберігати додатково 2 мільйони тонн рису як стратегічні резерви.

Індійські фермери починають сіяти літній рис у дощові місяці червень та липень і починають збирати врожай у жовтні.

Закупівлі у новому сезоні індійської державної Продовольчої корпорації Індії, основного державного покупця зерна призведуть до збільшення запасів рису в державних зерносховищах.

Однак очікується, що цього року врожай рису в новому сезоні в Індії впаде через нерівномірність дощів.
Виробництво може впасти на 8% у порівнянні з торішнім рекордом, незважаючи на збільшення площ під рисовими полями.

Запаси пшениці на держскладах склали 21,6 млн. тонн, що більш ніж на 23% перевищує план, встановлений державою.

Надмірні запаси пшениці допоможуть уряду запропонувати більше запасів оптовим споживачам, таким як борошномельні підприємства та виробники печива, щоб знизити ціни, кажуть джерела.

Уряд продає пшеницю на відкритому ринку, щоб контролювати ціни, які досягли найвищого рівня майже за вісім місяців.

Після того, як погодні умови загрожували скоротити виробництво пшениці, Індія, найбільший у світі виробник зерна після Китаю, торік заборонила експорт цього основного продукту.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!