Запаси пшениці в Індії впали до мінімуму за 14 років

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница
UkrAgroConsult

Екстремальні погодні умови в Індії знищили як врожай озимої пшениці, так і літнього рису, піднявши роздрібні ціни на продукти харчування до 22-місячного максимуму, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Livemint.

Згідно з даними, опублікованими Індійською продовольчою корпорацією (FCI) 13 жовтня, сукупні запаси двох основних продуктів харчування станом на 1 жовтня становили 51,14 млн тонн, що на 66% перевищувало вимоги уряду щодо буферного стандарту та стратегічного резерву в 30,77 млн тонн для цієї пори року.
Операції уряду з управління продуктами харчування будуть обмежені, щоб задовольнити попит на роздачу продуктів харчування та підтримувати високі ціни. Це пов’язано з низькими державними запасами зернових.

Виробництву пшениці перешкодила тривала хвиля спеки в березні, і оскільки поставки в травні скоротилися, уряд вирішив заборонити експорт. Щоб збільшити доступність рису всередині країни, минулого місяця уряд також встановив обмеження на поставки рису за кордон. Було введено 20% експортне мито, а пошкоджений рис не дозволялося відправляти.

Рівень споживчої інфляції в Індії зріс до п’ятимісячного максимуму в 7,41% у вересні в річному обчисленні, порівняно з 7% у серпні та продовжуючи дев’ятимісячну серію перевищення цільового діапазону інфляції, встановленого Резервним банком Індії на рівні 4-6 %.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!