Запаси пшениці в Індії скорочуються

Джерело:  КазахЗЕРНО
пшеница

Запаси пшениці на державних складах Індії скоротяться приблизно на 13% на початок наступного місяця порівняно з поточними рівнями, але їх буде достатньо для забезпечення добробуту країни, повідомило міністерство у справах споживачів та продовольства країни.

За інформацією відомства, запаси пшениці на державних складах у грудні впали до найнижчого рівня за шість років, оскільки ціни підскочили до рекордно високого рівня на тлі зростання попиту. Індія, другий за величиною виробник пшениці у світі, наклала заборону на її експорт у травні.

Згідно із заявою уряду, станом на 1 січня буде доступно близько 15,9 млн. тонн пшениці, що перевищуватиме буферну потребу у 13,8 млн. тонн. На даний момент є близько 18,2 млн. тонн.

Уряд заявив, що відбулося «значне збільшення посівів пшениці порівняно з минулим роком», що має збільшити запаси наступного сезону закупівель, що розпочнеться у квітні.

“Уряд Індії забезпечив достатній запас продовольчого зерна для задоволення вимог усіх схем соціального забезпечення по всій країні, а ціни залишаються під контролем”, – йдеться у заяві.

Заява прозвучала на тлі різкого зростання цін на пшеницю в країні через падіння врожайності. Уряд звинуватив у цьому зниження виробництва минулого сезону і той факт, що фермери продавали врожай на відкритому ринку за цінами вищими, ніж гарантовані державою ціни.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!