Запаси пальмової олії в Малайзії досягли 4-місячного максимуму в червні через слабкий експорт

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Запаси пальмової олії в Малайзії зросли до чотиримісячного максимуму в червні, що було зумовлено більш різким падінням експорту порівняно з виробництвом, повідомив у середу галузевий регулятор.

Зростання акцій у Малайзії, другому за величиною виробнику пальмової олії у світі після Індонезії, чинитиме тиск на ф’ючерси на основні фондові індекси, які впали більш ніж на 4% за два дні.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець червня зросли на 4,35% порівняно з травнем і склали 1,83 млн тонн, що є найвищим показником з лютого, повідомила Малайзійська рада з пальмової олії (MPOB).

Виробництво сирої пальмової олії скоротилося на 5,23% з травня до 1,62 млн тонн, тоді як експорт пальмової олії впав на 12,82% до 1,21 млн тонн. Згідно з дослідженням Reuters, запаси прогнозуються на рівні 1,83 млн. тонн, виробництво – 1,62 млн. тонн, а експорт – 1,24 млн. тонн.

«Запаси зросли, як і очікувалося, але їхнє накопичення викликає занепокоєння. Запаси пальмової олії збільшуються навіть до початку пікового сезону виробництва в серпні», — сказав дилер з міжнародної торгової компанії, що базується в Нью-Делі.

«Знижка на пальмову олію в порівнянні з соєвою та соняшниковою олією невелика і має бути збільшена, щоб стимулювати попит. Інакше традиційні покупці можуть перейти на конкуруючі олії».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!