Запаси пальмової олії в Малайзії зросли до 34-місячного максимуму у вересні

Джерело:  Oilworld

Очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії у вересні зростуть до 2,213 млн. тонн, досягнувши найвищого рівня з грудня 2019 року, повідомляє S&P Global Commodity Insights від 6 жовтня.

Очікується, що запаси на кінець вересня збільшаться на 5,7% за місяць, оскільки зростання виробництва випереджає експорт, згідно із середньою оцінкою 15 аналітиків, трейдерів та виробників, опитаних S&P Global.

Малайзійська рада з пальмової олії, або MPOB, опублікує дані щодо попиту та пропозиції за серпень 10 жовтня.

Опитування показало, що експорт може зрости до 1,42 млн. тонн у вересні, що на 9% більше, ніж 1,299 млн. тонн у серпні. Оскільки ціни на пальмову олію впали до найнижчого рівня за останній рік, попит зріс. Однак, згідно з галузевими джерелами, зростання експорту у вересні було обмежене знижками, запропонованими більшим конкурентом Індонезією, та побоюваннями глобальної рецесії.

Імпорт пальмової олії до Малайзії у вересні становив 100 000 тонн порівняно зі 145 000 тонн у серпні, згідно із середніми оцінками з восьми. Місцеве споживання було зафіксовано на рівні 283500 тонн на місяць.

Пропозиція та перспективи

Очікується, що виробництво пальмової олії в Малайзії за місяць зросте до 1,738 млн. тонн у вересні з 1,725 ​​млн. тонн у серпні, оскільки в деяких частинах країни збільшився приплив іноземних робітників на плантації.

Малайзія значною мірою залежить від іноземних робітників для роботи та збирання врожаю плодів олійної пальми, і нестача робітників чинить тиск на виробництво другого за величиною у світі експортера пальмової олії з 2020 року.

“Ми очікуємо, що пік виробництва припаде на вересень 2022 року, а спад – на останній квартал року”, – сказав Адітья Джеріпотула, керівник відділу досліджень у хайдарабадській Transgraph Consulting.

Очікується, що у жовтні-грудні виробництво в Малайзії складе близько 4,8 млн. тонн, порівняно з 5,06 млн. тонн у липні-вересні, додав Джерипотула.

Сильні дощі можуть послабити виробництво в Малайзії та Індонезії до кінця року, оскільки повені перешкоджають збиранню врожаю та посадковим роботам, сказав Абдул Хамід, голова торгової компанії Manzoor у Лахорі.

У той час як метрологічний департамент Малайзії виключив можливість великих повеней до початку листопада і заявив, що північно-східний мусон ще не прийшов 5 жовтня, він передбачив, що грози та періодичні зливи підвищили ймовірність раптових повеней у деяких частинах країни.

Ціни

Незважаючи на те, що ф’ючерси на пальмову олію за три місяці впали до 3,417 рінггіту за тонну (737,06 долара США) 30 вересня, що відображає 18-місячний мінімум, з того часу вони зросли на 8% і закрилися на рівні 3,701 рінггіту за тонну 6 жовтня.

Завдяки зростанню на ф’ючерсному ринку, ціна FOB Indonesia на CPO зросла на 24 долари за тонну з 4 жовтня, досягнувши 5 жовтня 824 доларів за тонну при завантаженні в жовтні, при цьому Platts, що входить до S&P Global, оцінює завантаження у листопаді 829 доларів за тонну.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!