Запаси пальмової олії в Малайзії впали до 6-місячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Запаси пальмової олії в Малайзії впали більше, ніж очікувалося, до найнижчого рівня за шість місяців наприкінці січня, оскільки виробництво впало до найнижчого рівня за дев’ять місяців на тлі стабільного експорту, повідомив галузевий регулятор у вівторок.

Скорочення запасів у другого за величиною у світі виробника пальмової олії після Індонезії допомогло б підтримати ф’ючерси на бенчмарк, які втратили 10% у 2023 році.

Запаси пальмової олії наприкінці січня впали на 11,83% порівняно з попереднім місяцем до 2,02 млн метричних тонн, що є найнижчим показником з липня, показали дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB).

Виробництво сирої пальмової олії скоротилося на 9,59% з грудня до 1,40 млн. тонн у січні, що є найнижчим показником з квітня, тоді як експорт скоротився на 0,85% до 1,35 млн. тонн, повідомляє MPOB.

Опитування Reuters прогнозує, що запаси в січні становитимуть 2,14 млн. тонн, що на 6,62% менше, ніж у попередньому місяці, при виробництві на рівні 1,37 млн. тонн і експорті на рівні 1,22 млн. тонн.

Звіт MPOB трохи оптимістичний, оскільки запаси впали більше, ніж очікувалося, але виробництво не скорочується тими темпами, які обговорював ринок, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень брокера рослинних олій Sunvin Group.

Декілька трейдерів очікували, що виробництво в січні впаде до 1,3 млн тонн, але обсяг виробництва не знизився тими темпами, на які очікував ринок, сказав трейдер з Нью-Делі.

Очікується, що експорт пальмової олії скоротиться найближчими місяцями, оскільки конкуруючі олії стануть доступні за конкурентними цінами, що компенсує ймовірне падіння виробництва, сказав трейдер.

Зростання цін на пальмову олію, ймовірно, буде обмежене рясними поставками конкуруючих соєвої та соняшникової олії, “м’яких” олій, які вперше більш ніж за рік доступні зі знижками на тропічну пальмову олію, заявили представники галузі минулого тижня.

Нижче наводиться розбивка показників MPOB та оцінок Reuters за січень (обсяги в тоннах):

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!