Запаси пальмової олії в Малайзії в січні знизилися, – прогноз

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Запаси пальмової олії в Малайзії, як очікується, скоротяться до 2,14 млн тонн, що на 6,62% менше, ніж у грудні, згідно із середньою оцінкою десяти трейдерів, плантаторів та аналітиків, опитаних Reuters.

Обсяг виробництва сирої пальмової олії (CPO) становив 1,37 млн тонн, що на 11,83% менше у порівнянні з попереднім місяцем, при цьому аналітики очікували значного падіння виробництва у період із січня по березень.

“Ринок пальмової олії переживає зрушення в динаміці попиту та пропозиції з помітним зниженням виробництва пальмової олії в період з січня по березень – на даний час це на 11-14%, – що може сприяти подальшому скороченню пропозиції”, – сказав Марчелло Культрера, директор сінгапурської консалтингової компанії Apricus 8

Дослідження показало, що експорт, за оцінками, скоротиться на 8,65% до 1,22 млн тонн, оскільки попит знизився на тлі обмеженого поширення конкуруючих рослинних олій та зими на ключових ринках призначення.

За словами Культрери, ринок потенційно буде більш напруженим протягом найближчих місяців через Рамадан, маючи на увазі священний для мусульман місяць Рамадан, який настане в березні.

“Поєднання зниження виробництва та кінцевих запасів, поряд зі збільшенням імпорту, передбачає, що може виникнути підвищувальний тиск на ціни через обмеження пропозиції”, – сказав він.

Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB) планує опублікувати свої щомісячні дані 13 лютого.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!