Запаси пальмової олії в Малайзії досягли максимуму з 2019 року

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Запаси пальмової олії в Малайзії до кінця вересня зросли майже до трирічного максимуму, оскільки в країні фіксувалося зростання обсягів виробництва продукту. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційні дані аналітиків національної Ради з пальмової олії (MPOB).

За їхньою інформацією, запаси «пальми» в країні збільшилися за місяць більш ніж на 10,5% – до 2,32 млн тонн, що є найвищим показником з жовтня 2019 року. Це вище за прогноз Reuters в 2,27 млн ​​тонн.

Виробництво сирої пальмової олії (crude palm oil, CPO) зростало четвертий місяць поспіль через проходження періоду пікових місяців збору врожаю. Як зазначається, показники зросли на 2,6% – до 1,77 млн. тонн.

Експорт малайзійської «пальми» досяг найвищого значення з вересня 2021 р., збільшившись за місяць на 9,25% – до 1,42 млн тонн. Причиною збільшення відвантажень, на думку експертів MPOВ, стало нарощування попиту продукт з боку Індії напередодні фестивалів до свята Дівалі.

Як вважає керівник відділу досліджень Sunvin Group Анілкумар Багані, у період з листопада по грудень очікується лише короткочасна закупівля пальмової олії з Малайзії, оскільки на той час фестивалі в Індії вже закінчаться.

«Однак знижка на пальмову олію порівняно з конкуруючими оліями все одно привабить покупців з Китаю, Європейського Союзу, Пакистану, Бангладеш та країн Близького Сходу», – сказав він, додавши, що ціни на «пальму» будуть йти з великим спредом по відношенню до соєвій та соняшниковій олії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!