Заморозки в рф пошкодили 500 тис га або 0,8% площ під ярими культурами

Джерело:  GrainTrade
заморозки

Заморозки у центральних регіонах рф призвели до спекулятивного зростання світових цін на пшеницю. Нагадаємо, що влада рф запровадила через заморозки режим НС у тамбовській, липецькій, воронезькій та частині волгоградської областей.

Цьогорічний кандидат на пост міністра сільського господарства рф Оксана Лут повідомила, що внаслідок пошкодження приморозками доведеться пересіяти 500 тис га площ.

Площі сівби сільгоспкультур під урожай 2024 р в рф збільшені у порівнянні з минулим роком на 300 тис га до 84,5 млн га, зокрема озимих культур – до 20 млн га, стан майже 95% яких МСГ оцінює, як добрий. Раніше в рф втрати озимини внаслідок сильних морозів сягали 8-10%, а зараз вони не перевищують 1-2%. Окрім заморозків ситуацію ускладнює тривалий посушливий період на півдні, де рослинам дуже потрібні дощі.

Водночас у МСГ пообіцяли звернути увагу на роботу страхових компаній, щоб забезпечити компенсацію добросовісним страхувальникам причинених несприятливою погодою (особливо при НС) збитків протягом 10 днів.

Схоже, що новий кандидат на пост міністра перестраховується на випадок скорочення урожаю у 2024 р внаслідок заморозків та посухи до 86-90 млн т (92 млн т торік), а також нагнітає ситуацію для підвищення світових цін на пшеницю, запаси якої в країні на початку нового сезону складуть 20 млн т, що на 50% перевищить показник 2022/23 МР.

Всі канали новин в рф повідомляють, що «росію чекає низький урожай, тому весь світ стурбований», що свідчить про узгоджену інформаційну політику з метою спекулятивного тиску на ціни.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!