Заморозки у травні в Україні пошкодили також овочеві культури

Джерело:  EastFruit
картопля

Нічні заморозки у травні в Україні пошкодили не лише сади, а й овочеві культури. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit із посиланням на дані аграріїв плодоовочевого сектору країни.

Зазначається, що нічні температури в західних областях за останні кілька днів опускалися до значень -5°С, що деякі з фермерів називали критичним для ранніх сортів плодових і ягідних насаджень. Водночас незначний збиток було відзначено і на насадженнях пізніх культур у вищезазначеному регіоні.

У східних областях України садівники повідомляли про втрати понад 30% майбутнього врожаю яблук і ще більш суттєві пошкодження насаджень груш.

Точкової шкоди плодоовочевим насадженням завдали заморозки в Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях. Нічні температури опускалися до значень -3°С, що знаходиться на межі критичного рівня для пагонів рослин. У деяких господарствах повідомляли про практично повну втрату майбутнього врожаю слив і 50% — майбутнього врожаю черешні.

«У цьому ж регіоні зафіксовано втрати майбутнього врожаю огірків, кабачків і капусти середніх сортів. Капусту фермери планують пересаджувати заново, оскільки ще дозволяють терміни для нової вегетації», — підсумували аналітики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!