Залізниця Молдови погодила знижку на транзитні перевезення соняшникової олії

Джерело:  Rail.insider
цистерни

Після запиту АТ «Укрзалізниця» залізниця Молдови погодилася надати окрему знижку на транзитні перевезення соняшникової олії. Йдеться про перевезення вантажу через дільницю Басарабяска—Етулія на дунайські порти Рені (Україна), Джурджулешти, Галац (Молдова, Румунія). Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

«Згідно з оприлюдненою інформацією на сайті залізниці Молдови (ЧФМ), за умови виконнання місячного обсягу перевезення рослинних олій 30 тис. т/місяць (або 15–16 цистерн на добу) на дільниці Басарабяска—Етулія до тарифів перевезення буде застосовано коефіцієнт 0,61 (тобто буде надаватися знижка на перевезення приблизно 3,52 долара/т олії, або –39% на тариф вантажного рейсу)», — зауважив Валерій Ткачов.

Він додав, що загальна вартість перевезення олії територією Молдови (дільниця Басарабяска—Етулія) зменшиться з 10,15 до 6,63 долара/т.

Зазначена знижка буле застосовуватися до перевезених обсягів олії усіма експедиторами територією Молдови за звітний місяць (обсяги мають суммуватися) та буде підраховуватися ЧФМ щомісячно до шостого числа наступного місяця.

Водночас посадовець зауважив, що стосовно питання долучення до розрахунку знижки на перевезення зернових вантажів (ГНГ 1001–1008) також продуктів переробки олійно-жирового комплексу — шроти, жмихи (ГНГ 2304, 2306) наразі відповідь від ЧФМ не надходила.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!