Залізниця Молдови підвищує тарифи на транзитні перевезення з 1 липня

Джерело:  Rail.insider
жд

З 1 липня наберуть чинності нові тарифи на транзитні залізничні перевезення територією Молдови. Про це йшлося під час наради представників УЗ із залізничниками Румунії та Молдови 20 червня.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, тарифи зростуть не на всі номенклатури вантажів. Зокрема, рудних вантажів, дерева та контейнерів підвищення не торкнеться.

Водночас тариф на перевезення мінеральних добрива на дільниці Велчинець—Унгени зросте на 9,7% (коефіцієнт зросте з 0,62 до 0,68). Вартість транспортування нафтопродуктів на дільницях Велчинець—Унгени, Унгени—Велчинець також зросте на 9,8% (коефіцієнт підвищиться з 0,53 (вагони перевізника) та 0,51 (власні вагони) до 0,58 та 0,56 відповідно).

За словами представника УЗ, зерно «додасть» 8% (коефіцієнт збільшиться з 0,92 до 1).

Водночас у залізниці Молдови не змогли ні підтвердити, ні заперечити дані щодо збіжжя. У розміщеній на сайті перевізника інформації щодо коефіцієнтів до транзитних тарифів зернові не згадуються.

Що ж до надання знижки на транзитні перевезення зернових вантажів територією Молдови, то наразі питання все ще не вирішене.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!