Закупівлі пшениці в Індії впадуть нижче прогнозу на 20%

Индия

Закупівлі пшениці в Індії у 2023 році можуть скоротитися на п’яту частину від початкової оцінки, оскільки державні закупівлі сповільнилися за останні кілька днів після стрибка місцевих цін, повідомили Reuters урядовці та трейдери.

«Закупівля пшениці цього року може становити десь близько 27 млн тонн, і це значно більше, ніж закупівля минулого року», — сказав високопоставлений урядовець, який не побажав називати свого імені, оскільки він не має права спілкуватися зі ЗМІ.

У 2022 році закупівлі пшениці в Індії скоротилися більш ніж удвічі порівняно з роком раніше до 18,8 млн тонн.

Середній обсяг закупок пшениці в рік за останнє десятиліття склав 31,5 млн тонн. Нью-Делі спочатку збирався купити 34,15 млн тонн пшениці нового сезону у фермерів, оскільки виробництво, за оцінками, підскочить до рекордних 112,2 млн тонн.

«Уряд наразі закупив 26,1 мільйона тонн пшениці, і ми все ще купуємо у фермерів», — сказав інший урядовець, який не побажав бути названим відповідно до офіційних правил.

Закупівлі сповільнилися за останні кілька днів, але державні установи залишатимуть відкритим вікно для закупівель у фермерів принаймні до 30 червня, сказав він.

Ціни на пшеницю в центральній Індії цього місяця зросли на 5% до 2325 рупій ($28,07) за 100 кг проти закупівельної ціни уряду в 2125 рупій ($25,65).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!