Закупівельні ціни на свинину в липні додали майже 3%

Джерело:  AgroPortal.ua
свинина

Середня ціна закупівлі у липні склала 54,75 грн/кг з ПДВ (або 1,34 $/кг), що на 2,9%, або на 1,54 грн/кг вище, ніж у червні.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Дещо вищий рівень середньої ціни за підсумками липня забезпечило підвищення котирувань на живець свиней забійних кондицій на початку липня. Проте вже у середині місяця вектор руху цін змінився через ослаблення торговельної активності, а також неоднорідність попиту та пропозиції свинини у різних регіонах країни, що спричинило відчутнішу розбіжність цін», — розповіла керівник аналітичного відділу АСУ Олександра Бондарська.

Утім вже під кінець місяця, за її словами, пожвавлення торгівлі зі зниженням температур, вплив сезонних чинників на пропозицію свинини (зменшення товарних партій та/чи середньої забійної маси тварин), а також ускладнення заготівлі свинини через запровадження карантинних обмежень через спалахи АЧС на Полтавщині та у Запорізькій області сприяли відновленню закупівельних цін.

Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини у червні склала 193,3 грн/кг, що на +0,8%, або 1,5 грн/кг перевищило червневий показник.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!