Законопроект про Державний аграрний реєстр схвалили до другого читання

Джерело:  Агрополіт

Законопроєкт 11063-д «Про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр (ДАР)» готовий до другого читання. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com розповів народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський.

Він пояснив, що таке рішення було ухвалено на останньому засіданні аграрного комітету. У листопаді 2021 року парламент прийняв законопроєкт №3295, який передбачає створення єдиного інформаційного сервісу для аграріїв. 12 серпня 2022 року в Мінагро заговорили про запуск Державного реєстру аграріїв. Сьогодні ДАР — це універсальний ресурс, де містяться, як відомості про аграріїв-отримувачів держпідтримки та ї їхню діяльність, так і відомості про програми, гранти та додаткове фінансування.

Ми розглянули правки до законопроекту про ДАР і підготували його до другого читання. Законопроект дуже важливий, бо він запускає повноцінну роботу Державного аграрного реєстру, що дозволить аграріям просто і оперативно подавати заявки на держпідтримку, а також за потреби отримувати електроні копії потрібних їм документів. Сьогодні до системи ДАР мають доступ 160 тисяч аграріїв. Зараз інформація до ДАР надходить із чотирьох реєстрів, а після прийняття законопроєкту в цілому цей список поступово буде доповнюватися іншими реєстрами, такими як реєстр селекційних досягнень у тваринництві, реєстр технічних засобів для АПК, реєстр сертифікатів насіння та/або садівного матеріалу, реєстр заявок на сорти рослин, реєстр права власності на сорти рослин, реєстр аудиторів із сертифікації, реєстр аграрних розписок, реєстр зерна, прийнятого на зберігання, реєстр складських документів на зерно та інші», — зазначив нардеп.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!