Закарпатські аграрії почали роботи із захисту сільгоспкультур

Джерело:  Голос Карпат
СЗР

На сьогодні аграрії Закарпаття у достатній кількості забезпечені насінням, добривами, засобами захисту та паливо-мастильними матеріалами.

Забезпеченість пестицидами становить 76% від загальної потреби для комплексу заходів із захисту рослин у весняно-літній період. Загальна потреба у пестицидах становить 275,7 тонн. Частина препаратів уже поставлена дистриб’юторами у господарства, частина буде підвозитися за необхідності.

Про це повідомив Василь Якобчук, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в області

Наразі сільгосппідприємства вже почали заходи із захисту рослин. Наразі вже майже 5 тис. га оброблено пестицидами. Проти бур’янів оброблено 0,9 тис.га, проти хвороб – 2,1 тис.га, проти шкідників – 1,8тис.га.»

Загальна прогнозована посівна площа сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств у регіоні на 2022 рік становить 164,3 тис. га. Із них озимих зернових культур 17,5 тис. га що становить 11% від загальної кількості посівних площ.

Ярими зерновими культурами аграрії області планують засіяти 56,6 тис. га. із них: ранніх зернових колосових – 2,7 тис. га.; кукурудзи – 52,0 тис.га;соняшника – 3,1 тис.га;сої – 11,0 тис.га.

«На сьогодні у нас в області вже завершено посів ярих ранніх колоскових культур на 100%. На сьогоднішній день продовжується підготовка грунту під інші ярі культури. Кукурудзу в нас вже висіяно на площі 1.5 тис.га, поки що це становить 3% від загальної кількості запланованого посіву», – зазначилп Тамара Василів заступниця начальника управління – начальниця відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!