Західні трейдери сільгосппродукцією йдуть з росії

Джерело:  УкрАгроКонсалт
зерно
UkrAgroConsult

Невдовзі після початку вторгнення росії в Україну частина іноземних компаній покинула росію. Більшість західних трейдерів сільськогосподарською продукцією залишалися на місці, підкреслюючи важливість своєї ролі в забезпеченні надходження зерна з росії, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Але на минулому тижні ситуація змінилась.

Два найбільших західних вантажовідправника російського зерна, Cargill та Viterra, припинять закупівлі на експорт, що дасть місцевим компаніям більше контролю над експортом сільгосппродукції. Ці кроки, здавалося, налякали інших трейдерів, і Archer-Daniels-Midland зараз переглядає свою частку в російській компанії з виробництва підсолоджувачів і крохмалю.

Незважаючи на те, що сільськогосподарська продукція не перебуває під санкціями, війна вже ускладнила торгівлю, і іноземні трейдери зіткнулися з певним тиском російського уряду, щоб залишити країну. Деякі харчові та сільськогосподарські компанії скоротили свою діяльність або інвестиції протягом останнього року. Інший великий трейдер, Bunge, вже залишив росію в 2022 році.

росія є найбільшим в світі експортером пшениці та ключовим учасником глобальної продовольчої безпеки. Очікується, що російске зерно продовжуватиме експортуватись.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!