Загальний урожай озимини в Австралії збільшиться на 9%

Джерело:  IDK
Австралія

Згідно з червневим звітом ABARES, загальний обсяг виробництва озимих культур в Австралії, як очікується, збільшиться на 9% до 51,3 млн. тонн у 2024-2025 роках і стане п’ятим за величиною за всю історію спостережень.

Прогнозується, що виробництво пшениці збільшиться на 12% до 29,1 млн. тонн, а виробництво ячменю — на 7% до 11,5 млн. тонн. Виробництво каноли, за оцінками, знизиться на 5% до 5,4 млн. тонн.

Очікується, що загальна посівна площа озимих культур залишиться історично високою, трохи збільшившись до 23,6 млн га, що на 6% вище за середній показник за 10 років.

Умови в Квінсленді, північній та центральній частинах Нового Південного Уельсу були близькими до ідеальних для початку зимового посівного сезону. Однак цієї осені кількість опадів була нижчою за середню в основних сільськогосподарських регіонах західної Вікторії, Південної Австралії та Західної Австралії, а вологість грунту залишалася низькою.

За оцінками, у 2023–2024 роках виробництво літніх культур в Австралії знизиться на 11% до 4,6 млн. тонн. За даними ABARES, цей показник нижчий, ніж торік, але на 31% вищий за середній показник за 10 років.

“Перспективи літнього врожаю значно покращилися після кращих, ніж очікувалося, сезонних умов пізно навесні і влітку в Квінсленді і на півночі Нового Південного Уельсу”, – сказав ABARES. «Падіння виробництва відображає загальне скорочення посівних площ, що більш ніж компенсує більш високу прогнозовану врожайність».

Збір деяких літніх культур було затримано через осінні шторми та дощі у ключових регіонах літніх посівів. Це призвело до зниження якості зерна та ворсу деяких неприбраних культур, але не мало істотного впливу на обсяги виробництва більшості культур з пізнішим терміном дозрівання.

Цілком ймовірно, що вищі врожаї в інших регіонах більш ніж компенсують будь-яке зниження показників, викликане вологими умовами збирання врожаю.

За оцінками, у 2023–2024 роках виробництво сорго знизиться на 16% до 2,2 мільйонів тонн. Хоча цей показник нижчий порівняно з аналогічним періодом минулого року, він є переглядом на 10% вгору порівняно зі звітом про врожай Австралії за березень 2024 року і тепер на 38% вищий за середній показник за 10 років.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!